Skip to main content
Panerad fläskkotlett

Panerad fläskkotlett

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

4.3
(598)

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt fläskkotlett blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)785 kcal
Energi (kJ)3283 kJ
Fett42.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker13.1 g
Kostfiber7 g
Protein36.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min.

Panera kött
2

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.

Vänd kött i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. 

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.

Tärna äpple
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.