
En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt fläskkotlett blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Äpple
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en ny skål.
Vänd kött i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja så det täcker pannan.
Stek kött i 2-3 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.