topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad fiskburgare

Panerad fiskburgare

med citronpicklad lök och gräslöksdressing

Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

½ st

Rödlök

1 st

Gurka

12 g

Senap

(Innehåller Senap)

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 portionspåse

Gräslök

250 g

Bakpotatis

1 st

Ekologisk citron

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)945 kcal
Energi (kJ)3954 kJ
Fett44.5 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater93.1 g
varav socker15.2 g
Protein39.4 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Pickla lök
2

Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätskan precis innan innan servering.

Panera fisk
3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min per sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.

Värm brioche
5

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.

Servera
6

Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.