Skip to main content
Panerad fiskburgare

Panerad fiskburgare

med citronpicklad lök och gräslöksdressing

4.2
(725)

Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Senap
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

½ st

Lök

1 st

Gurka

12 g

Senap

(Innehåller: Senap)

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Gräslök

250 g

Potatis

1 st

Ekologisk citron

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3954 kJ
Energi (kcal)945 kcal
Fett44.5 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater93.1 g
varav socker15.2 g
Kostfiber5.8 g
Protein39.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Pickla lök
2

Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätskan precis innan innan servering.

Panera fisk
3

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min per sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.

Värm brioche
5

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.

Servera
6

Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.