Gyoza är den ultimata snabbmaten! Här serverar vi dem på en bädd av majsris med asiatisk kålsallad och sesamdoftande dippsås. Perfekt när du vill laga en middag som är både snabb, god och grön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Majs
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
100 g
Spetskål
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
20 g
Asiatisk dressing
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ g
Chiliflakes
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
1 dl
Vatten till gyoza
½ tsk
Socker till dipp
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Häll av majs.
Rör i ris, majs och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda gurka, spetskål, asiatisk dressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Blanda sojasås, chiliflakes, sesamolja, sesamfrön, socker och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp majsris, kålsallad och gyoza i skålar.
Strö jordnötter över salladen.
Servera med dippsås.