Kyckling, ost och tomat. Tre fantastiska ingredienser som de flesta älskar och som kan tillagas i många olika kombinationer. I kväll bakar vi kyckling med ost, och serverar den med en ljuvlig tomatsalsa med rödlök. Rostad potatis och paprika, en spicy srirachamajonnäs, och färsk koriander fulländar kvällens mästerverk.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Paprika
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Koriander
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Finhacka rödlök [½ st, 2P].
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Blanda tomat och rödlök i en medelstor skål.
Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Krydda kyckling med salt, och placera den i en ugnsform.
Sätt in kyckling i ugnen när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, och baka i 10 min.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Toppa kycklingen med ost efter 10 min, och baka i ytterligare 3-4 min, eller tills kyckling är genomstekt och ost har smält.
Under tiden, plocka korianderblad.
Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär kyckling i 1 cm tunna skivor.
Lägg upp potatis och paprika i skålar.
Toppa med kyckling, tomatsalsa och koriander.
Servera med srirachamajonnäs.