HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOreganokyckling
topBanner
Oreganokyckling

Oreganokyckling

med rostade rotfrukter och BBQ-sås

En mör oreganokyckling har huvudrollen i detta recept. Kycklingen marineras i oregano och bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, paprika och rödlök. Servera med en supergod BBQ-sås och garnera med persilja.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:sulfitersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Rotfruktsmix

125 g

Körsbärstomater

300 g

kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehållersulfiter, senap)

1 g

Torkad oregano

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)462.98 kcal
Energi (kJ)1937.1083 kJ
Fett5.8432 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater58.924 g
varav socker21.1 g
Protein41.1743 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 30-35 min. Vänd efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

2

Skär rödlök i 6 klyftor. Dela körsbärstomater på hälften. Grovhacka persilja.

3

Tillsätt rödlök och tomater till plåten när det återstår 25 min av rotfrukternas tillagningstid. Blanda kyckling med en skvätt olivolja* och torkad oregano i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Massera in kryddorna i kycklingen.

4

Hetta upp lite olivolja* i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt på båda sidor, 2-3 min på varje sida. Väl brynt, för över den till din plåt och placera ovanpå rotfrukterna. Tillaga i ugnen de resterande 15-20 min. Diska inte stekpannan - du behöver den igen snart! VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

När det återstår 5 min av kycklingen och grönsakernas tillagningstid, tillsätt buljong, BBQ-sås och vatten* [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Koka upp, och sänk sedan värmen så att såsen får sjuda tills den har tjocknat något, 6-7 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Lägg upp kyckling och rotfrukter på tallrikar. Garnera med persilja och skeda över BBQ-glaze och njut!