En mör oreganokyckling har huvudrollen i detta recept. Kycklingen marineras i oregano och bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, paprika och rödlök. Servera med en supergod BBQ-sås och garnera med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Kycklingbuljong
300
Rotfruktsmix
125
Körsbärstomater
300
Kycklingbröstfilé
300
Potatis
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Torkad oregano
1
Kruspersilja
1
Rödlök
1
Vatten
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 30-35 min. Vänd efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.
Skär rödlök i 6 klyftor. Dela körsbärstomater på hälften. Grovhacka persilja.
Tillsätt rödlök och tomater till plåten när det återstår 25 min av rotfrukternas tillagningstid. Blanda kyckling med en skvätt olivolja* och torkad oregano i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Massera in kryddorna i kycklingen.
Hetta upp lite olivolja* i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt på båda sidor, 2-3 min på varje sida. Väl brynt, för över den till din plåt och placera ovanpå rotfrukterna. Tillaga i ugnen de resterande 15-20 min. Diska inte stekpannan - du behöver den igen snart! VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
När det återstår 5 min av kycklingen och grönsakernas tillagningstid, tillsätt buljong, BBQ-sås och vatten* [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Koka upp, och sänk sedan värmen så att såsen får sjuda tills den har tjocknat något, 6-7 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Lägg upp kyckling och rotfrukter på tallrikar. Garnera med persilja och skeda över BBQ-glaze och njut!