Skip to main content
Nordisk krämig torsksoppa
Nordisk krämig torsksoppa

Nordisk krämig torsksoppa

med potatis och färsk dill

Torsk och dill är en klassisk smakkombination som verkligen kommer till sin rätt i denna supergoda fisksoppa. Soppan innehåller också potatis, fänkål och morot och blir extra krämig med matlagningsgrädde.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Fänkål

2 st

Morot

250 g

Bakpotatis

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Bladpersilja

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Mjöl till grönsaker

½ tsk

Salt till soppa

1 dl

Mjölk till soppa

2 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)2787 kJ
Energi (kcal)666 kcal
Fett38.1 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater47 g
varav socker17.9 g
Kostfiber7.2 g
Protein32.9 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Grovhacka fänkål i 2 cm stora bitar.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Finhacka lök.

Stek grönsaker
2

Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek fänkål, morot, lök och potatis i 3–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt mjöl, vänd runt och stek i 1–2 min, tills mjölet har en nötaktig lukt.

Laga soppa
3

Sänk till medelvärme och vänd ner matlagningsgrädde, salt, mjölk, sojasås, grönsaksbuljong, vatten och en nypa peppar.

Sjud under lock i 2–3 min, tills något tjocknat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Förbered fisk
4

Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Torka av med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt fisk
5

Tillsätt fisk till soppan.

Sjud i 7–10 min, tills fisken är genomkokt.

Under tiden, finhacka dill och persilja.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Häll upp fisksoppa i skålar och toppa med dill och persilja.