Torsk och dill är en klassisk smakkombination som verkligen kommer till sin rätt i denna supergoda fisksoppa. Soppan innehåller också potatis, fänkål och morot och blir extra krämig med matlagningsgrädde.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Fänkål
2 st
Morot
250 g
Bakpotatis
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Dill
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Bladpersilja
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
2 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Mjöl till grönsaker
½ tsk
Salt till soppa
1 dl
Mjölk till soppa
2 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till fisk
Grovhacka fänkål i 2 cm stora bitar.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka lök.
Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek fänkål, morot, lök och potatis i 3–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt mjöl, vänd runt och stek i 1–2 min, tills mjölet har en nötaktig lukt.
Sänk till medelvärme och vänd ner matlagningsgrädde, salt, mjölk, sojasås, grönsaksbuljong, vatten och en nypa peppar.
Sjud under lock i 2–3 min, tills något tjocknat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Torka av med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Tillsätt fisk till soppan.
Sjud i 7–10 min, tills fisken är genomkokt.
Under tiden, finhacka dill och persilja.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Häll upp fisksoppa i skålar och toppa med dill och persilja.