Torsk och dill är en klassisk smakkombination som verkligen kommer till sin rätt i denna supergoda fisksoppa. Soppan innehåller också potatis, fänkål och morot och blir extra krämig med matlagningsgrädde.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ st
Fänkål
1 st
Morot
250 g
Bakpotatis
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Mjöl till grönsaker
2 dl
Vatten till soppa
½ tsk
Salt till soppa
1 dl
Mjölk till soppa
¼ tsk
Salt till fisk
Grovhacka fänkål i 2 cm stora bitar.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek fänkål, morot och potatis i 3–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt mjöl, vänd runt och stek i 1–2 min, tills mjölet har en nötaktig lukt.
Sänk till medelvärme och vänd ner matlagningsgrädde, salt, mjölk, sojasås, vatten och en nypa peppar.
Sjud under lock i 2–3 min, tills något tjocknat.
Skär fisk i 3 cm stora bitar.
Torka av med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: Kom ihåg att använda en separat skärbräda när du skär fisk.
Tillsätt fisk till soppan.
Sjud i 7–10 min, tills fisken är genomkokt.
Under tiden, finhacka dill.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Häll upp fisksoppa i skålar och toppa med dill.