Nordisk krämig torsk- och potatissoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk krämig torsk- och potatissoppa

Nordisk krämig torsk- och potatissoppa

med färsk dill

Torsk och dill är en klassisk smakkombination som verkligen kommer till sin rätt i denna supergoda fisksoppa. Soppan innehåller också potatis, fänkål och morot och blir extra krämig med matlagningsgrädde.

Allergener:
Fisk
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

½ st

Fänkål

1 st

Morot

250 g

Bakpotatis

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Mjöl till grönsaker

2 dl

Vatten till soppa

½ tsk

Salt till soppa

1 dl

Mjölk till soppa

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2571 kJ
Energi (kcal)615 kcal
Fett37.3 g
varav mättat24.9 g
Kolhydrater38.1 g
varav socker10.5 g
Protein30.9 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Grovhacka fänkål i 2 cm stora bitar.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Stek grönsaker
2

Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek fänkål, morot och potatis i 3–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt mjöl, vänd runt och stek i 1–2 min, tills mjölet har en nötaktig lukt.

Laga soppa
3

Sänk till medelvärme och vänd ner matlagningsgrädde, salt, mjölk, sojasås, vatten och en nypa peppar.

Sjud under lock i 2–3 min, tills något tjocknat.

Förbered fisk
4

Skär fisk i 3 cm stora bitar.

Torka av med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Kom ihåg att använda en separat skärbräda när du skär fisk.

Tillsätt fisk
5

Tillsätt fisk till soppan.

Sjud i 7–10 min, tills fisken är genomkokt.

Under tiden, finhacka dill.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Häll upp fisksoppa i skålar och toppa med dill.