
I kväll går den kulinariska resan till Nordafrika, och vi lagar en fantastisk lins- och kikärtsgryta som är perfekt till kyliga vällar. Vi serverar denna värmande rätt med rostat naanbröd, yoghurt och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Saha-Ras
390 g
Kikärtor
10 g
Ingefärspasta
100 g
Röda linser
390 g
Krossade tomater
4 g
Rökt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Morot
60 g
Spenat
1 st
Bladpersilja
2 st
Naanbröd
(Innehåller: Mjölk, Gluten)
¼ tsk
Salt till kikärtor
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
4.5 dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av och skölj kikärtor och torka dem med en kökshanduk.
Placera kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja, hälften av rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Riv lök grovt.
Skölj linser.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, ingefärspasta och morot i 3–4 min, tills mjuka.
Rör i röda linser, Saha-ras, chiliflakes, buljong och resterande rökt paprikapulver. Sjud i 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt krossade tomater, salt, socker och vatten.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 20–22 min, eller tills linser har mjuknat och såsen tjocknat.
Smaka av med salt och peppar.

Under tiden, placera naanbröd direkt på ugnsgallret och rosta i 3–4 min, eller tills genomvarma.
Finhacka persilja.
Skölj spenat och tillsätt den till linsgrytan tillsammans med hälften av kikärtorna precis innan servering.
TIPS: Bre en klick smör på naanbröden innan du värmer dem för att göra dem extra mjuka.

Häll upp linsgryta i skålar.
Toppa med resterande kikärtor, en klick yoghurt och färsk persilja.
Halvera naanbröd och servera vid sidan av.