topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mustig svamprisotto

Mustig svamprisotto

med tryffelolja och stekt broccolini

I dag lagar vi en perfekt kokt risotto med champinjoner och purjolök, där riset har kvar lite tuggmotstånd. Smör och osten gör vår mustiga svamprisotto ljuvligt krämig. Vi toppar med stekt ostronskivling, stekt broccolini, tryffelolja och en knaprig hasselnötstopping med basilika och ost.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200 g

Champinjoner

100 g

Ostronskivling

1 st

Purjolök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 portionspåse

Basilika

200 g

Broccolini

½ st

Citron

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

6 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3121 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett36 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater80 g
varav socker10.5 g
Protein25.4 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek champinjoner
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Grovhacka champinjoner.

Skölj av purjolök och skär den i tunna skivor. 

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt champinjoner, purjolök, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar, och stek i 3-4 min, eller tills mjuka.  

Tillsätt ris
2

Tillsätt ris och sojasås till stekpannan och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. 

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller tills buljongen är absorberad och riset är "al dente". 

TIPS: "Al dente" betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek broccolini och ostronskivling
3

Riv ostronskivling i grova bitar. 

Placera broccolini på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, och ostronskivling på andra sidan. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. 

Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills mör.

Blanda hasselnötstopping
4

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka hasselnötter och basilikablad.

Blanda hasselnötter, basilika och hälften av osten i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Tillsätt smör och ost
5

Ta stekpannan av värme när risotton är färdig.

Rör i resterande ost, smör [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt citronsaft.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar för torr.

Servera
6

Lägg upp svamprisotto i skålar.

Toppa med ostronskivling och ringla över tryffelolja.

Pressa citronsaft över broccolinin och lägg även upp den. 

Avsluta med att strö över hasselnötstopping.