Skip to main content
Miso- och honungskolja i kokossås
Miso- och honungskolja i kokossås

Miso- och honungskolja i kokossås

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Huvudrollen i kvällens goda fiskrätt med asiatiska influenser är kolja, som tillagas i en aromatisk kokossås med ingefära, vitlök, citrongräs och grönsaker. Vi serverar den på en bädd av fluffigt jasminris och toppar med smakrik misohonung till vuxna och modiga barn.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

150 g

Jasminris

180 ml

Kokosmjölk

30 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

25 g

Honung

1 st

Citrongräs

1 st

Morot

1 st

Paprika

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1.5 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3131 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett24.9 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater94.8 g
varav socker24 g
Kostfiber5.1 g
Protein41.6 g
Salt4.9 g
Potassium362.7 mg
Calcium21.1 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv vitlök och ingefära grovt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka lök.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök och morot med salt i 3–4 min, eller tills något mjuka.

Banka citrongräs med en träslev.

Tillsätt citrongräs, vitlök och ingefära och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

Laga gryta
4

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt kokosmjölk, fisk och vatten till pannan med grönsaker. Sjud under lock i 5–6 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda honungsmiso
5

Blanda honung och misopasta i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och fiskgryta i djupa tallrikar.

Toppa fisk med misohonung till vuxenportionerna.

Garnera med salladslök.