
Cannellinibönor har en krämig konsistens och är vanliga i det italienska köket. Förutom att de är goda och har ett högt fiberinnehåll går de enkelt och snabbt att tillbereda – som i kvällens recept på en värmande gryta. Vi tillsätter våra bönor i en krämig tomatsås med paprika, matlagningsgrädde och medelhavskryddor, serverar med spenatris och toppar med riven ost och gremolata.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Paprika
1 paket
Cannelinibönor
1 paket
Krossade tomater
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, Medelhavets pärla, grönsaksbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1 tsk | 2 tsk] och sjud på medelvärme i 5–6 min.

Under tiden, finhacka persilja.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av cannellinibönor.

Blanda persilja, olivolja [2 msk | 4 msk], solroskärnor, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], paprika och cannellinibönor i tomatsås och sjud i 2–3 min.
Skölj spenat.
Rör ner spenat i färdigkokt ris.

Lägg upp ris i skålar och toppa med bön- och paprikagryta.
Toppa med finriven ost och gremolata.