Medelhavsinspirerad snacksbricka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad snacksbricka

Medelhavsinspirerad snacksbricka

Sharingrätt | med falafel, hummus & pitachips

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. På jakt efter en enkel men lyxig förrätt eller ett gott tilltugg till drinken? Testa vår medelhavsinspirerade snacksbricka med lättlagade komponenter som alla kommer att gilla. Här bjuder vi på ugnsbakad salladsost med oliver, vitlöksrostade pitachips, hummus och falafel med yoghurtdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

240 g

Falafel

(Innehåller: Vete, Gluten)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 g

Kikärtor

1 st

Bladpersilja

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

1 st

Citron

2 st

Vitlöksklyfta

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Gurka

8 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

30 g

Kalamataoliver

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Olja till vitlöksolja

¼ tsk

Salt till vitlöksolja

2 msk

Olja till hummus

¼ tsk

Salt till hummus

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5370 kJ
Energi (kcal)1284 kcal
Fett67 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater118.2 g
varav socker13.3 g
Protein41.4 g
Salt7.4 g

Instruktioner

Ugnsbaka ost
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Grovhacka oliver.

Placera salladsost i en liten ugnsform. Ringla över en skvätt olivolja och strö över za'atar och oliver.

Ugnsbaka i 15–18 min, tills osten är mjuk och lätt gyllene runt kanterna.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Grovhacka persilja. Blanda yoghurt, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Rosta pitachips
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda hälften av vitlöken, olivolja och salt i en liten skål.

Halvera pita till 2 cirklar och dela varje halva i 4 delar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta pitachips i mitten av ugnen i 4–5 min, tills gyllene och krispiga.

TIPS: Håll ett öga på pitachipsen så de inte bränns vid!

Gör hummus
3

Häll av kikärtor. Halvera citron.

Mixa kikärtor, resterande vitlök, tahini, en generös skvätt citronsaft, spiskummin, olivolja, salt och en nypa peppar till en jämn konsistens.

Häll hummus i en skål, ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Skär gurka i stavar.

TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten till hummusen för en jämnare konsistens. 2) Mosa kikärtor med en gaffel och blanda ingredienserna i en skål om du inte har en mixer.

Servera
4

Lägg upp falafel i en djup tallrik med yoghurtdressing i botten.

Servera falafel, hummus, gurka, pitachips och ugnsbakad ost på en bricka eller ett serveringsfat.