Kvällens spännande vegomiddag bjuder på gyllenrostad gnocchi som får sällskap av ugnsbakad zucchini, tomat och rödlök och en mängd härliga medelhavskryddor. Vi blandar en fräsch citrondressing med färsk basilika som ger gnocchi och grönsaker extra smak och toppar med rucola och rostade pinjenötter. Några klickar krämig ricotta blir ett perfekt komplement till denna supergoda rätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
1 st
Citron
125 g
Körsbärstomater
4 g
Medelhavets Pärla
10 g
Pinjenötter
4 g
Souvlaki-kryddmix
4 g
Hello Sunrise
1 st
Vitlöksklyfta
420 g
Gnocchi
1 st
Basilika
40 g
Rucola
100 g
Ricotta
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt till gnocchi
¼ tsk
Salt till grönsaker
1.5 msk
Olja till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.
Halvera körsbärstomater.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.
Placera grönsaker på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar.
Rosta gnocchi och grönsaker i 15–25 min, eller tills grönsakerna är mjuka och gnocchi brynt och krispig.
Under tiden, halvera citron.
Finhacka basilikablad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja, vitlök, basilika, citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera pinjenötter på plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid och rosta resterande tid.
Skölj rucola.
Lägg upp gnocchi och grönsaker i djupa tallrikar.
Ringla över citron- och basilikadressing och toppa med pinjenötter och rucola.
Ringla eventuellt en skvätt olivolja över rucolan.
Servera med klickar av ricotta.