Skip to main content
Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi
Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi

Medelhavskryddad gyllenrostad gnocchi

med ricotta och basilikadressing

Kvällens spännande vegomiddag bjuder på gyllenrostad gnocchi som får sällskap av ugnsbakad zucchini, tomat och rödlök och en mängd härliga medelhavskryddor. Vi blandar en fräsch citrondressing med färsk basilika som ger gnocchi och grönsaker extra smak och toppar med rucola och rostade pinjenötter. Några klickar krämig ricotta blir ett perfekt komplement till denna supergoda rätt.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

10 g

Pinjenötter

4 g

Souvlaki-kryddmix

4 g

Hello Sunrise

1 st

Vitlöksklyfta

420 g

Gnocchi

1 st

Basilika

40 g

Rucola

100 g

Ricotta

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till gnocchi

¼ tsk

Salt till grönsaker

1.5 msk

Olja till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2631 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett22.4 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker9.6 g
Kostfiber7.4 g
Protein21.6 g
Salt6.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium10.2 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

Halvera körsbärstomater.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Rosta gnocchi
2

Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.

Placera grönsaker på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar.

Rosta gnocchi och grönsaker i 15–25 min, eller tills grönsakerna är mjuka och gnocchi brynt och krispig.

Gör dressing
3

Under tiden, halvera citron.

Finhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, vitlök, basilika, citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rosta pinjenötter
4

Placera pinjenötter på plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid och rosta resterande tid.

Skölj rucola
5

Skölj rucola.

Servera
6

Lägg upp gnocchi och grönsaker i djupa tallrikar.

Ringla över citron- och basilikadressing och toppa med pinjenötter och rucola.

Ringla eventuellt en skvätt olivolja över rucolan.

Servera med klickar av ricotta.