
Sprödstekt panerad kolja och bulgur med rostade grönsaker står på menyn i dag – en välsmakande och nyttig fiskrätt som blir en perfekt middag. Vi tillsätter vår egen kryddblandning Mamas Favorit till pankopaneringen för extra smak och rostar zucchini, lök och tomat med medelhavskryddor innan de blandas med bulguren. Vi serverar rätten med en syrlig yoghurtsås med citrusfrukt och toppar med pumpakärnor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Zucchini
1 st
Citrusfrukt
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Tomat
2 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till bulgur

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.
Skär lök och tomat i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.
Rosta i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Koka under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko och Mamas Favorit i en ny djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i ägg och sedan i panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, finhacka persilja.
Halvera citrusfrukt.
Blanda yoghurt, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja och en nypa salt och peppar i bulgur.

Lägg upp bulgur och fisk på tallrikar.
Servera med en klick citrusfruktyoghurt och toppa bulgur med pumpakärnor.