Skip to main content
Medelhavsinspirerad spröd vit fisk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad spröd vit fisk

Medelhavsinspirerad spröd vit fisk

med rostade grönsaker och persiljebulgur

Sprödstekt panerad kolja och bulgur med rostade grönsaker står på menyn i dag – en välsmakande och nyttig fiskrätt som blir en perfekt middag. Vi tillsätter vår egen kryddblandning Mamas Favorit till pankopaneringen för extra smak och rostar zucchini, lök och tomat med medelhavskryddor innan de blandas med bulguren. Vi serverar rätten med en syrlig yoghurtsås med citron och toppar med pumpakärnor.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Milk
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

4 g

Mamas Favorit

1 st

Tomat

2 g

Medelhavets Pärla

10 g

Pumpakärnor

75 g

Yoghurt

85 g

Bulgur

250 g

Kolja

1 st

Rödlök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2412 kJ
Energi (kcal)576 kcal
Fett18.7 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater51.9 g
varav socker8.4 g
Kostfiber11.4 g
Protein45.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

Skär rödlök och tomat i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Banda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.

Rosta i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Koka under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Panera fisk
3

Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk i ägg och sedan i panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda bulgur
5

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera citron.

Blanda yoghurt, en generös skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja och en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och fisk på tallrikar.

Servera med en klick citronyoghurt och toppa bulgur med pumpakärnor.