Meatballs and potato mash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Meatballs and potato mash

with brown sauce and pickled kohlrabi

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Supersaftiga, krispiga köttbullar med silkeslent potatismos. De sötsura gurkorna skapar perfekt balans och den ljuvliga gräddsåsen fulländar denna fantastiska måltid.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Kålrabbi, vit

1 portionspåse

Dill

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Bakpotatis

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot

½ st

Lök

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3228 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett38.7 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater71.9 g
varav socker14.5 g
Protein33.9 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Mosa potatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg potatis tillbaka i kastrullen. Mosa med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och en generös nypa salt*. Sätt lock på för att hålla på värmen.

2

Skär gurka i tunna halvmånar. Finhacka dill. Blanda vatten* [3 msk | 6 msk], vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av dillen i en skål. Tillsätt gurka, rör om och ställ åt sidan.

Stek köttbullar
3

Blanda blandfärs, kycklingbuljong, ägg* [1 st | 2 st], panko och en nypa salt* i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Finhacka morot (oskalad). Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

5

Ta köttbullar av värmen och sätt åt sidan på en tallrik. Tillsätt en skvätt olivolja*, morot, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 2-3 min. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaksätt med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt köttbullar och låt dem värmas upp. Häll av lagen från gurkan.

6

Lägg upp potatismos, köttbullar, picklad gurka och sås på tallrikar. Garnera med resterande dill.