Ost- och vitlöksfocaccia
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- och vitlöksfocaccia

Ost- och vitlöksfocaccia

Sharingrätt | med gräslök

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Ett riktigt gott bröd fungerar som tillbehör till nästan vilken rätt som helst. Vi toppar färdig focaccia med vitlökssmör och riven gouda och gräddar den till gyllene perfektion i ugnen.

Allergener:
Råg
Vete
Korn
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

285 g

Focaccia med örtolja

(Innehåller Råg, Vete, Korn, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2292 kJ
Energi (kcal)548 kcal
Fett24.9 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker2.4 g
Protein15.3 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Förbered topping
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Smält smör
2

Smält smör med en nypa salt och peppar i en liten kastrull.

Rör ner vitlök och gräslök.

Grädda focaccia
3

Skär skåror i focaccia på bredden och längden med 2 cm mellanrum. Skär inte helt igenom.

Placera focaccia på en plåt med bakplåtspapper och toppa med vitlökssmör och gouda.

Grädda i ugnen i 9–10 min, eller tills osten har smält.

Servera
4

Servera focaccian medan den är varm.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image