Apelsinglaserad chokladkaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Apelsinglaserad chokladkaka

Apelsinglaserad chokladkaka

6–8 portioner | med hasselnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga! Älskar du också kombinationen choklad och apelsin? Då kommer det här receptet inte att göra dig besviken! Vi blandar den färdiga bakmixen med chokladknappar, och medan kakan sköter sig själv i ugnen förbereder vi toppingen – apelsinglasyr, apelsinskivor och grovhackade, rostade hasselnötter. Sedan är det bara att hugga in!

Allergener:
Nötter
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

2 st

Apelsin

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

600 g

Chokladkaksmix

(Innehåller Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla Nötter, Soja, Senap)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7001 kJ
Energi (kcal)1673 kcal
Fett74.1 g
varav mättat23 g
Kolhydrater225.8 g
varav socker157.3 g
Protein24.8 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Cake tin (24cm ø)

Instruktioner

Baka kaka
1

Värm ugnen till 190°C/170°C (varmluft).
 
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
 
Rör ner chokladknappar och platta till med en slickepott. Baka i ugnen i 30–35 min.
 
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den
ska användas.
 
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är
kakan färdig.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.
 
Rosta hasselnötter i ugnen i 4–6 min, eller tills gyllene.
 
Grovhacka hasselnötter.

Gör glasyr
3

Halvera 1 st apelsin.
 
Blanda florsocker och apelsinsaft [1/2 msk] i en medelstor skål.
 
TIPS: Tillsätt mer apelsinsaft om glasyren är för tjock.
 
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Halvera den och skär sedan i tunna skivor, ta bort eventuella kärnor.

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering.
 
Toppa med apelsinglasyr, apelsinskivor och hasselnötter.