Skip to main content
Marinerad fläskkotlett i citronsås
Marinerad fläskkotlett i citronsås

Marinerad fläskkotlett i citronsås

med vispad ricotta och rostade tomater

Kvällens kulinariska upplevelse är inspirerad av Medelhavets läckra smaker och passar hela familjen. Vi bryner örtmarinerad fläskkotlett och ugnsrostar samtidigt pommes som får smak av citronpeppar och toppas med riven ost. Köttet får sällskap av en smakrik citronsås med basilika, vitlök och smör. Ricotta får en luftig och härlig konsistens av att vispas tillsammans med olivolja och mjölk och ostens syrlighet passar perfekt ihop med söta, ugnsrostade tomater med balsamvinäger.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller: Mjölk)

2 g

Citronpeppar

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till ricotta

1 msk

Mjölk till ricotta

¼ tsk

Salt till ricotta

1 tsk

Socker till tomat

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2969 kJ
Energi (kcal)710 kcal
Fett31.4 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater69 g
varav socker22 g
Kostfiber9.6 g
Protein38.5 g
Salt7.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och citronpeppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Halvera citron.

Grovhacka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda citronsaft, vatten, grönsaksbuljong, basilika och vitlök i en liten skål och ställ åt sidan.

Vispa ricotta
3

Blanda ricotta, olivolja, mjölk, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Vispa ricotta tills slät och ställ åt sidan.

Placera tomat på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 20 min av rotfrukternas tillagningstid. Blanda med balsamvinäger och socker.

Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuk.

Stek kött
4

Krydda kött med salt när det återstår 10 min av rotfrukternas och tomatens tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 3–4 min på ena sidan, eller tills gyllene.

Vänd och tillsätt citronsås och smör.

Stek i ytterligare 3–4 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt ost
5

Vänd pommes med finriven ost precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes och kött på tallrikar.

Lägg upp en klick ricotta på tallrikarna och bre ut den med baksidan av en sked.

Toppa ricotta med rostade tomater.

Servera med citronsås.