Mandelpanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerad kyckling

Mandelpanerad kyckling

med rostade grönsaker och vitlöksdressing

Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerad kyckling serveras med rostad morot, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig vitlöksdressing med citron och yoghurt är ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Nötter
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Citron

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

280

Kycklinginnerfilé

25

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1

Morot

½

Aubergine

½

Vitlöksklyfta

500

Potatis

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2796 kJ
Fett24.9 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker12.2 g
Protein46.9 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlar i, desto bättre, så är det lättare att panera. 

Panera kyckling
3

Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg, och sen i pankomix.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda yoghurt, vitlök, en skvätt citronjuice, salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.

Ringla över vitlöksdressing.