
Mandelpanerad kyckling
med rostade grönsaker och vitlöksdressing
Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerad kyckling serveras med rostad morot, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig vitlöksdressing med citron och yoghurt är ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
½ st
Citron
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
280 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1 st
Morot
½ st
Aubergine
½ st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Under tiden, finhacka mandlar.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlar i, desto bättre, så är det lättare att panera.

Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg, och sen i pankomix.
Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda yoghurt, vitlök, en skvätt citronjuice, salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.
Ringla över vitlöksdressing.

Upptäck liknande recept
