
Härlig helgmat eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt. Rostade grönsaker får sällskap i ugnen av brynt mandelpanerad fläskytterfilé och vi serverar kött och grönsaker med en krämig senapsdressing med gräddfil och vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Buljong
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Morot
60 g
Spenat
2 st
Palsternacka
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.
Skär morot och palsternacka (oskalade) och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, buljong, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka mandlar och lägg över dem på en tallrik.
Panera kött i mandlar och pressa fast dem.
TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Bryn kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan) och rosta i 12–15 min.
Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Använd mindre senap om du inte tycker om det.

Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja och en nypa salt och peppar på plåten.
Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med kött, inklusive sky från foliepaketet.
Ringla över senapsdressing.