Härlig helgmat eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt. Rostade grönsaker får sällskap i ugnen av brynt mandelpanerad fläskytterfilé och vi serverar kött och grönsaker med en krämig senapsdressing med gräddfil och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Kycklingbuljong
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
60 g
Spenat
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
2 st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.
Skär morot och palsternacka (oskalade) och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, kycklingbuljong, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka mandlar och lägg över dem på en tallrik.
Panera kött i mandlar och pressa fast dem.
TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Bryn kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan) och rosta i 12–15 min.
Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Använd mindre senap om du inte tycker om det.
Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja och en nypa salt och peppar på plåten.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med kött, inklusive sky från foliepaketet.
Ringla över senapsdressing.