Mandelpanerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerad fläskytterfilé

Mandelpanerad fläskytterfilé

med rostade grönsaker och senapsdressing

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad potatis, paprika och morot får sällskap i ugnen av saftig mandelpanerad fläskfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig senapsdressing med gräddfil och vitlök!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Rödlök

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

400 g

Småpotatis

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2590 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett28.3 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater46.8 g
varav socker15.7 g
Protein40.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär morot (oskalad), potatis (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka. 

Mandelpanera kött
2

Under tiden, finhacka mandlar, och lägg över till en tallrik. 

Panera kött i mandlarna. 

TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet. 

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Bryn kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan), och rosta i 12-15 min.

Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Gör senapsdressing
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlök, gräddfil, senap, en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Använd mindre senap om du inte tycker om det.

Tillsätt spenat
5

Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med kött, inklusive sky från foliepaketet.

Ringla över senapsdressing.