Mandelpanerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerad fläskytterfilé

Mandelpanerad fläskytterfilé

med rostade grönsaker och senapsdressing

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad potatis, morot, zucchini och rödlök får sällskap i ugnen av saftig mandelpanerad fläskfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig senapsdressing med yoghurt och vitlök!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2535 kJ
Fett27.7 g
varav mättat8 g
Kolhydrater44.8 g
varav socker13.2 g
Protein41.7 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär morot (oskalad) och zucchini i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kycklingbuljong, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills möra.

TIPS: Använd två plåtar till 4P. 

Panera kött
2

Finhacka mandlar, och lägg över till en tallrik.

Panera kött i mandlarna.

TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet. 

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Bryn köttet i 2 min per sida, var försiktig när du vänder det.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan), och rosta i ugnen i 12-13 min.

Ta ut köttet och låt det vila under folie till det ska serveras.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlök, yoghurt, senap, en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Använd mindre senap om du inte tycker om det.

Blanda grönsaker med spenat
5

Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar på plåten.

Skär kött i 1 cm tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar. 

Toppa med mandelpanerad fläskfilé och eventuell köttsaft.

Ringla över senapsdressing.