Skip to main content
Mandel- och pankopanerad kyckling
Mandel- och pankopanerad kyckling

Mandel- och pankopanerad kyckling

med rostade grönsaker och vitlöksdressing

Smakrik och enkel är denna rätt där gyllenstekt mandel- och pankopanerad kyckling serveras med rostade rotfrukter och aubergine, som får fantastisk smak av vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och smakrik vitlöksdressing med yoghurt och rökt paprikapulver blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Aubergine

300 g

Kycklinginnerfilé

½ st

Vitlöksklyfta

2 g

Rökt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

2 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2698 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett25.2 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker23.1 g
Protein47.6 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna aubergine i 2 cm stora bitar.

Tärna palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skala och tärna rotselleri i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda kyckling med salt.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlarna i, desto lättare blir det att panera kycklingen.

Panera kyckling
3

Blanda mandlar, panko och salt i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda yoghurt, vitlök, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar i en liten skål.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.

Ringla över vitlöksdressing.