Mandel- och pankopanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandel- och pankopanerad kyckling

Mandel- och pankopanerad kyckling

med rostade grönsaker och vitlöksdressing

Smakrik och enkel är denna rätt där gyllenstekt mandel- och pankopanerad kyckling serveras med rostad morot, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och smarik vitlöksdressing med yoghurt och rökt paprikapulver blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Nötter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot

½ st

Aubergine

½ st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2962 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett25 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater73.8 g
varav socker11.7 g
Protein48.8 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlarna i, desto lättare blir det att panera kycklingen. 

Panera kyckling
3

Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda yoghurt, vitlök, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.

Ringla över vitlöksdressing.