Smakrik och enkel är denna rätt där gyllenstekt mandel- och pankopanerad kyckling serveras med rostad morot, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och smarik vitlöksdressing med yoghurt och rökt paprikapulver blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
280 g
Kycklinginnerfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot
½ st
Aubergine
½ st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka mandlar.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlarna i, desto lättare blir det att panera kycklingen.
Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda yoghurt, vitlök, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.
Ringla över vitlöksdressing.