topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Limepanerade räkor

Limepanerade räkor

med klyftpotatis och mangosallad

SIkväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Krispiga limepanerade räkor med läcker klyftpotatis. Ett tillbehör som både är sött, salt och syrligt är den härliga mangosallad med lime och koriander.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

500

Potatis

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Ekologisk lime

1

Koriander

1

Röd chili

½

Mango

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Kålmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)316 kcal
Energi (kJ)1322 kJ
Fett22 g
varav mättat2 g
Kolhydrater12.47 g
varav socker1.1 g
Protein16.09 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Baka klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalade) i 1 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Baka i ugnen i 25-30 min.

Förbered råvaror
2

Riv limezest [1/2 st, 2 pers] och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur chili och skiva den tunt. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Panera räkor
3

Dutta räkorna torra med hushållspapper. Blanda panko, limezest och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en skål. Blanda räkor och majonnäs i en ny skål. Vänd sedan räkor i pankomixen.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens baktid. Stek räkor i 2-3 min på varje sida. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda mangosallad
5

Blanda en skvätt limejuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix, mango och hälften av koriandern och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och räkor på tallrikar. Garnera med chili, resterande koriander och servera aioli vid sidan av som dipp.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image