SIkväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Krispiga limepanerade räkor med läcker klyftpotatis. Ett tillbehör som både är sött, salt och syrligt är den härliga mangosallad med lime och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
500
Potatis
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Ekologisk lime
1
Koriander
1
Röd chili
½
Mango
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Kålmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
¼
Salt
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalade) i 1 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och vänd. Baka i ugnen i 25-30 min.
Riv limezest [1/2 st, 2 pers] och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur chili och skiva den tunt. Skala och tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.
Dutta räkorna torra med hushållspapper. Blanda panko, limezest och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en skål. Blanda räkor och majonnäs i en ny skål. Vänd sedan räkor i pankomixen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan, när det återstår 5 min av potatisens baktid. Stek räkor i 2-3 min på varje sida. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Blanda en skvätt limejuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix, mango och hälften av koriandern och blanda väl.
Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och räkor på tallrikar. Garnera med chili, resterande koriander och servera aioli vid sidan av som dipp.