Chili- och limepanerade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili- och limepanerade räkor

Chili- och limepanerade räkor

med klyftpotatis, mangosallad och majonnäs

Servera förstklassig asiatisk middag ikväll med smaker som får smaklökarna att dansa av glädje. Se tallriken framför dig - fräsch mangosallad med sötma och härligt sting av chili, perfekt rostade och saltade klyftpotatis ihop med frasiga panerade räkor med smak av syrlig lime och chili. Till detta en ljuvlig majo att dippa i. Denna kombination av smaker och texturer lämnar ingen besviken!

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

150

Förskuren spetskål

1

Koriander

1

Röd chili

1

Morot

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka, piccolo

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

½

Mango

½

Lime

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)351 kcal
Energi (kJ)1468 kJ
Fett23.41 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater14.29 g
varav socker1.5 g
Protein19.93 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg klyftpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt. Rosta potatisen överst i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

Förbered grönsaker
2

Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Skär mango i 1 cm stora kuber. Riv oskalad morot. Skär gurka i tändstickstunna stavar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Panera räkor
3

Blanda panko, limezest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa chili (starkt!) i en skål. Vispa upp ägg* i en annan skål med en gaffel. Vänd räkorna först i ägg* så de täcks helt och sedan i pankoblandningen. Pressa mot räkorna så att paneringen fastnar. 

Stek räkor
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När olivoljan* är varm, stek räkorna i 2-3 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda mangosallad
5

Blanda limejuice, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt spetskål, mangobitar, gurkstavar, morotsriv och hälften av koriandern och rör om ordentligt.

Servera
6

Fördela potatisklyftor, mangosallad och limepanerade räkor mellan era tallrikar. Garnera med den resterande koriandern och servera majonnäs som dipp.