HelloFresh
Chili- och limepanerade räkor

Chili- och limepanerade räkor

med klyftpotatis, mangosallad och majonnäs

Servera förstklassig asiatisk middag ikväll med smaker som får smaklökarna att dansa av glädje. Se tallriken framför dig - fräsch mangosallad med sötma och härligt sting av chili, perfekt rostade och saltade klyftpotatis ihop med frasiga panerade räkor med smak av syrlig lime och chili. Till detta en ljuvlig majo att dippa i. Denna kombination av smaker och texturer lämnar ingen besviken!

Allergener:sesamglutenäggFiskkräftdjursenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

½ st

Lime

1 påse

Koriander

1 st

Chili

½ st

Mango

1 st

Morot

1 st

Gurka

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Räkor

(InnehållerFisk, kräftdjur)

150 g

Spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2602 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett25 g
varav mättat3 g
Kolhydrater75 g
varav socker19 g
Kostfiber10 g
Protein26 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg klyftpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och peppar* och blanda runt.

Rosta potatisen överst i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

2

Riv limezest och dela limen i klyftor.

Grovhacka koriander.Kärna ur och finhacka chili.

Skär mango i 1 cm stora kuber.Riv oskalad morot.

Skär gurka i tändstickstunna stavar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda panko, limezest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa chili (starkt!) i en skål.

Vispa upp ägg* i en annan skål med en gaffel.

Vänd räkorna först i ägg* så de täcks helt och sedan i pankoblandningen. Pressa mot räkorna så att paneringen fastnar.

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek räkorna i 2-3 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda limejuice, en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar* i en skål.

Tillsätt spetskål, mangobitar, gurkstavar, morotsriv och hälften av koriandern och rör om ordentligt.

6

Fördela potatisklyftor, mangosallad och limepanerade räkor mellan era tallrikar.

Garnera med den resterande koriandern och servera majonnäs som dipp.