HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Och Limepanerade Räkor
topBanner
Chili- och limepanerade räkor

Chili- och limepanerade räkor

med klyftpotatis, mangosallad och majonnäs

Servera förstklassig asiatisk middag ikväll med smaker som får smaklökarna att dansa av glädje. Se tallriken framför dig - fräsch mangosallad med sötma och härligt sting av chili, perfekt rostade och saltade klyftpotatis ihop med frasiga panerade räkor med smak av syrlig lime och chili. Till detta en ljuvlig majo att dippa i. Denna kombination av smaker och texturer lämnar ingen besviken!

Allergener:senapäggglutenkräftdjursulfitersesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Gurka

30 g

Förskuren spetskål

150 g

Koriander

½ st

Chili

10 g

Morot

1 st

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

½ tsk

Potatis

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Gurka, piccolo

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Mango

Lime

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)350.7875 kcal
Energi (kJ)1467.6949 kJ
Fett23.4125 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater14.2863 g
varav socker1.5 g
Protein19.9338 g
Salt2.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg klyftpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt. Rosta potatisen överst i ugnen i 25-30 min, eller tills de är gyllene.

2

Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Skär mango i 1 cm stora kuber. Riv oskalad morot. Skär gurka i tändstickstunna stavar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda panko, limezest, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa chili (starkt!) i en skål. Vispa upp ägg* i en annan skål med en gaffel. Vänd räkorna först i ägg* så de täcks helt och sedan i pankoblandningen. Pressa mot räkorna så att paneringen fastnar. 

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När olivoljan* är varm, stek räkorna i 2-3 min på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda limejuice, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt spetskål, mangobitar, gurkstavar, morotsriv och hälften av koriandern och rör om ordentligt.

6

Fördela potatisklyftor, mangosallad och limepanerade räkor mellan era tallrikar. Garnera med den resterande koriandern och servera majonnäs som dipp.