
Libanesisk kyckling mezze
med gyllene osttortillas och hummusdressing
Mezze är den libanesiska motsvarigheten till tapas, och ikväll bjuder vi på underbara smårätter som kommer att fresta både ögon och mun. Rostad kyckling, stekt zucchini med smulad salladsost, osttortillas med srirachamajo och goudaost, gurksallad med persilja och rödlök, och en krämig hummusdressing med yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
½
Citron
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Gurka
2
Tomat
½
Rödlök
1
Bladpersilja
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1
Zucchini
50
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). Krydda kyckling med salt och Dukkah-njuta [½ paket, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, bre srirachamajonnäs på tortillas, toppa med riven ost och ytterligare en tortilla.
Placera osttortillas på en ny plåt med bakplåtspapper och baka i 7-10 min, tills tortillas är gyllene och osten har smält.

Medan kyckling och tortillas tillagas, skär zucchini i tunna stavar.
Torka ur stekpannan du använde tidigare och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek zucchini i 5-6 min, eller tills mjukare.
Lägg upp zucchini på en tallrik, smula över salladsost [½ paket, 2P], ringla över lite olivolja, och krydda med salt och peppar.

Under tiden, finhacka tomat, gurka, persilja och rödlök [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda gurka, tomat, persilja, rödlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda yoghurt, hummus, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär kyckling i tunna skivor.
Dela osttortillas i trianglar.

Lägg upp kyckling, zucchini och osttortillas på olika tallrikar eller serveringsfat, och ställ fram skålarna med gurksallad och hummusdressing.
Servera med resterande citronklyftor.