
Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Tortelloni
(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
½ burk
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Oregano
125 g
Körsbärstomater
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka oreganoblad.
Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, tills mjuk. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.