Skip to main content
Lättlagad tortelloni i tomatsås
Lättlagad tortelloni i tomatsås

Lättlagad tortelloni i tomatsås

med färsk oregano och körsbärstomater

Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Chiliflakes

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

250 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

60 g

Spenat

8 ml

Balsamicokräm

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3123 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett39 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater78.1 g
varav socker17.6 g
Protein20.8 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Skölj spenat.

Laga tomatsås
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, buljong, chiliflakes och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.

Ringla över balsamicokräm.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.