Skip to main content
Lättlagad tortelloni i tomatsås
Lättlagad tortelloni i tomatsås

Lättlagad tortelloni i tomatsås

med färsk oregano och körsbärstomater

Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Chiliflakes

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

250 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

35 g

Tomatpuré

1 st

Rödlök

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3055 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett38.3 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker17.6 g
Kostfiber3.9 g
Protein20.7 g
Salt3.7 g
Potassium57.6 mg
Calcium23.1 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Skölj spenat.

Laga tomatsås
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, chiliflakes och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.