
Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex-kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortillachips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
390 g
Gröna linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 msk
Olja till stekning
3 msk
Vatten till gryta
½ tsk
Salt till gryta
¼ tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till salsa

Finhacka lök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Häll av vätska från majs och linser.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök med en nypa salt i 2 min.
Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, buljong och tomatpuré, och stek i 1 min.
Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, citrusfruktsaft, vatten och salt. Sjud i 5–6 min.

Under tiden, finhacka tomat.
Grovhacka koriander.
Blanda tomat, socker, koriander, salt, en nypa peppar och en skvätt citrusfruktsaft en liten skål.

Lägg upp linsgryta i skålar.
Garnera med riven ost och tomatsalsa.
Servera med gräddfil och tortillachips.