topBanner
Kycklingrisotto

Kycklingrisotto

med karamelliserade körsbärstomater, pecorino romano och basilika

Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad pecorino romano.

Allergener:mjölksulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid60 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kycklingbuljong

1 paket

Strimlad kycklinglårfilé

3 st

Vitlöksklyfta

200 g

Körsbärstomater

1 st

Citron

1 st

Lök

1 påse

Spenat

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

150 g

Risottoris

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ingår inte i din leverans

½ l

Vatten*

2 tsk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2841 kJ
Energi (kcal)679 kcal
Fett19 g
varav mättat7 g
Kolhydrater77 g
varav socker15 g
Protein41 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp vatten* i en vattenkokare. 

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers].

Blanda citronzest, sojasås och 1-2 msk olivolja* i en skål.

Lägg kycklingstrimlorna i marinaden, blanda så de täcks och ställ åt sidan. 

VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

2

Finhacka vitlök och lök. 

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2 min.

Lös upp kycklingbuljongen i det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan) i en skål.

3

Tillsätt risottoriset till stekpannan och fräs i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. 

Repetera proceduren tills riset är mjukt och krämigt, 35-40 min. 

Tips: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att riset behöver tillagas längre.

4

Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Rör i balsamvinäger, socker och en generös skvätt olivolja. Rosta i ugnen tills tomaterna blivit mjuka och karamelliserade, 15-20 min. 

Häll över kycklingen i ytterligare en ugnsform och tillaga den i ugnen, 15-20 min. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finriv pecorino (lägg lite åt sidan till garnering). Dela citron i klyftor. 

Blanda de nu tillagade kycklingstrimlor ner i risotton tillsammans med osten, spenat och en klick smör*. Rör om tills osten smält och spenaten sloknat. 

Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

TIPS: För att göra risotton ännu mumsigare, ta och tillsätt både kvarvarande kyckling- och tomatmarinad i risotton efter de har blivit tillagade i ugnen.

6

Fördela risotton mellan era tallrikar, toppa med rostade tomater och basilikablad, samt en skvätt citronjuice. Strö över resterande pecorino.

Smaklig måltid!