HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

Barnvänlig

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmatiris

1 st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Gräslök

300 g

Kycklingbröstfilé

125 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2167 kJ
Energi (kcal)518 kcal
Fett15 g
varav mättat8 g
Kolhydrater52 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein45 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Häll i kallt vatten (se ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. 

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i 2 cm tjocka klyftor. 

Dela morot i 1 cm tjocka stavar.

Skiva paprika.

Finhacka gräslök.

3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med en generös nypa salt och peppar*. 

Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills möra, 25-30 min.

4

Hetta upp en generös klick smör i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer tills genomstekta, ca 6-7 min per sidan (beroende på tjocklek). Krydda filéerna med salt och peppar*. 

För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller värmen. 

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och kycklingbuljong i stekpannan.

Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min. 

Rör i gräslök och krydda med en nypa salt*.

TIPS: Har du pepparkorn hemma?  Varför inte mortla dem och använd dem till såsen istället för malen peppar.

6

Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg upp kycklingfiléerna som du toppar med den krämiga pepparsåsen.

Smaklig måltid!