HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Brittisk recept
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en höstrig ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt oktoberhjärta att att smälta.

Allergener:mjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Basmatiris

220 g

Courgette

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

½ påse

Gräslök

2 st

Kycklingbröstfilé

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3025 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett25 g
varav mättat14 g
Kolhydrater77 g
varav socker18 g
Kostfiber8 g
Protein49 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koka ris
Koka ris
1

Sätt ugnen på 200°C.

Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock innan servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Halvera courgette på längden och skiva i 2 cm tjocka halvmånar. Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.

Rosta grönsaker
Rosta grönsaker
3

Placera courgette, rödlök, morot och paprika på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja och krydda med en generös nypa salt och peppar*. Rör om och sprid sedan grönsakerna jämnt över plåten.

Rosta i ugnen tills grönsakerna är möra, 25-30 min.

Stek kyckling
Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer tills genomstekta, ca 6-7 min per sidan (beroende på tjocklek). Krydda filéerna med salt och peppar*.

För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller värmen.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Laga pepparsås
Laga pepparsås
5

Sänk plattan till medelvärme. Häll matlagningsgrädde och kycklingbuljong i stekpannan. Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min.

Rör i gräslök och krydda med salt* efter smak.

TIPS: Har du pepparkorn hemma?  Varför inte mortla dem och använd dem till såsen istället för malen peppar.

Servera
Servera
6

Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg upp kycklingfiléerna som du toppar med den krämiga pepparsåsen.

Smaklig måltid!