Kycklingfilé med krämig pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

1

Zucchini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

300

Kycklingbröstfilé

100

Basmati vildris

1

Paprika

1

Gräslök

½

Rödlök

1

Morot

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 4)

2

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)406 kcal
Energi (kJ)1697 kJ
Fett20.18 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater15.45 g
varav socker14.4 g
Protein39.67 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp kallt vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull. Tillsätt vildris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 15 min. Ställ kastrullen åt sidan och låt stå under lock tills servering.

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.

Rosta grönsaker
3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills mjuka, 25-30 min. 

Stek kyckling
4

Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen till en tallrik och täck så den håller sig varm. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillaga pepparsås
5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde, buljong och peppar* [1/2 tsk | 1 tk] i stekpannan. Koka tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. Rör i gräslök och smaka av med salt*. 

Servera
6

Fördela ris och rostade grönsaker. Toppa med kyckling och krämig pepparsås.