Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Kycklingbuljong
1
Zucchini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300
Kycklingbröstfilé
100
Basmati vildris
1
Paprika
1
Gräslök
½
Rödlök
1
Morot
Smör (steg 4)
2
Vatten (steg 1)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp kallt vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull. Tillsätt vildris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 15 min. Ställ kastrullen åt sidan och låt stå under lock tills servering.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.
Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills mjuka, 25-30 min.
Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen till en tallrik och täck så den håller sig varm. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde, buljong och peppar* [1/2 tsk | 1 tk] i stekpannan. Koka tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. Rör i gräslök och smaka av med salt*.
Fördela ris och rostade grönsaker. Toppa med kyckling och krämig pepparsås.