topBanner
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.

Taggar:Under 600 kcalBarnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

1 st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Gräslök

300 g

Kycklingbröstfilé

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)

2 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2429 kJ
Energi (kcal)581 kcal
Fett20 g
varav mättat11 g
Kolhydrater54 g
varav socker15 g
Protein45 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp kallt vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull. Tillsätt vildris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 15 min. Ställ kastrullen åt sidan och låt stå under lock tills servering.

2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.

3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills mjuka, 25-30 min.

4

Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen till en tallrik och täck så den håller sig varm. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde, buljong och peppar* [1/2 tsk | 1 tk] i stekpannan. Koka tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. Rör i gräslök och smaka av med salt*.

6

Fördela ris och rostade grönsaker. Toppa med kyckling och krämig pepparsås.