Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
100
Basmati vildris
1
Zucchini
½
Rödlök
1
Gräslök
Smör
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.
Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills möra, 25-30 min.
Hetta upp en generös klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer tills genomstekta, ca 6-7 min per sidan. Krydda dem med salt* och peppar*. För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och kycklingbuljong i stekpannan. Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min. Rör i gräslök och krydda med en nypa salt*.
Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg upp kycklingfiléerna som du toppar med den krämiga pepparsåsen.