
En marockansk tagine är en ljuvligt doftande och smakrik rätt. I kvällens recept gör vi en snabbvariant, där vi steker kyckling och kokar en fyllig, tomatbaserad sås med vår egen kryddblandning Saha-Ras. Vi kokar couscous med dadlar och vänder ner persilja, och svänger ihop en frisk sallad med spetskål och granatäpple. En klick syrlig yoghurt på toppen fulländar smakpaletten!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
390 g
Krossade tomater
1 st
Lök
4 g
Buljong
4 g
Saha-Ras
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
40 g
Dadlar, bitar
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, hasselnötter, Sesam, cashewnötter, macadamianötter, mandlar, pekannötter, pistagenötter, valnötter, paranötter)
1 st
Kruspersilja
½ st
Granatäpple
75 g
Förskuren spetskål
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
½ msk
Olja till sallad

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, dadlar och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
Lägg över på en tallrik.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp stekpannan på medelvärme (utan att torka ur den), tillsätt lök och stek i 2–3 min eller tills mjukt.
Tillsätt Saha-Ras och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kyckling, krossade tomater, buljong, vatten, salt och en nypa peppar och sjud i 7–10 min.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Grovhacka persilja och vänd ner i couscous.
Blanda spetskål, granatäpple, olivolja och en nypa salt och peppar i en skål.

Lägg upp couscous och tagine i skålar.
Toppa med en klick yoghurt.
Servera med sallad.