Skip to main content
Kyckling och örtig pärlkornsallad
Kyckling och örtig pärlkornsallad

Kyckling och örtig pärlkornsallad

med rostade grönsaker och tahinidressing

Sa någon "matig sallad"? Här är en ny favorit med pärlkorn som får sällskap av fräscha örter, citrusfruktpeppar och tranbär. Ovanpå lägger vi ugnsrostad broccoli och rödbeta och skivad, stekt kyckling. Knapriga mandlar och krämig tahinidressing fulländar det hela. Grönt, skönt och alldeles underbart!

Taggar:
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Korn
Gluten
Nötter
Sesam
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Pärlkorn

(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten)

60 g

Salladsmix

1 st

Dill

1 st

Bladpersilja

2 st

Rödbeta

75 g

Haricots verts

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten, Sesam, Spelt, Korn, Havre, Jordnötter)

12.5 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Broccoli

1 st

Citrusfrukt

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Senap, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3058 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett18.1 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker20.8 g
Kostfiber16 g
Protein52.9 g
Salt4.1 g
Potassium443.1 mg
Calcium79.3 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka pärlkorn
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Lägg rödbeta på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 2535 min, eller tills mjukt.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tillsätt pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud i 1822 min, eller tills "al dente".

Häll av och krydda med citrusfruktpeppar. 

TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Ansa och halvera haricots verts. 

Grovhacka mandlar. 

När det återstår 15 min av rödbetornas tillagningstid, lägg broccoli mitt på plåten. Blanda med en skvätt olivolja och salt. Rosta i 1012 min, eller tills mjukt.

När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, lägg haricots verts och mandlar på plåten och rosta färdigt. 

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med souvlaki-kryddmix och salt.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek kyckling i ytterligare 23 min per sida, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Förbered sallad
4

Skölj salladsmix.

Skär citrusfrukt i kvartar. 

Grovhacka dill och persilja.

Gör sallad
5

Blanda tahini, yoghurt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda pärlkorn, färska örter, tranbär, en skvätt citrusfruktsaft och salladsmix i en stor skål. 

Skär kyckling i tunna skivor. 

TIPS: Om du vill kan du tillsätta en skvätt olivolja i kornsalladen. 

Servera
6

Lägg upp pärlkornsallad i skålar och toppa med rostade grönsaker och kyckling.

Ringla över tahinidressing och strö över mandlar.