
Sa någon "matig sallad"? Här är en ny favorit med pärlkorn som får sällskap av fräscha örter, citrusfruktpeppar och tranbär. Ovanpå lägger vi ugnsrostad broccoli och rödbeta och skivad, stekt kyckling. Knapriga mandlar och krämig tahinidressing fulländar det hela. Grönt, skönt och alldeles underbart!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Pärlkorn
(Innehåller: Korn, Gluten Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten)
60 g
Salladsmix
1 st
Dill
1 st
Bladpersilja
2 st
Rödbeta
75 g
Haricots verts
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Vete, Gluten, Sesam, Spelt, Korn, Havre, Jordnötter)
12.5 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Broccoli
1 st
Citrusfrukt
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Nötter)
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Senap, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
2 g
Citronpeppar
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till rotfrukter
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Lägg rödbeta på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjukt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tillsätt pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud i 18–22 min, eller tills "al dente".
Häll av och krydda med citrusfruktpeppar.
TIPS: ”Al dente” betyder att pärlkorn är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Ansa och halvera haricots verts.
Grovhacka mandlar.
När det återstår 15 min av rödbetornas tillagningstid, lägg broccoli mitt på plåten. Blanda med en skvätt olivolja och salt. Rosta i 10–12 min, eller tills mjukt.
När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, lägg haricots verts och mandlar på plåten och rosta färdigt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med souvlaki-kryddmix och salt.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek kyckling i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Skölj salladsmix.
Skär citrusfrukt i kvartar.
Grovhacka dill och persilja.

Blanda tahini, yoghurt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda pärlkorn, färska örter, tranbär, en skvätt citrusfruktsaft och salladsmix i en stor skål.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Om du vill kan du tillsätta en skvätt olivolja i kornsalladen.

Lägg upp pärlkornsallad i skålar och toppa med rostade grönsaker och kyckling.
Ringla över tahinidressing och strö över mandlar.