
Här bjuder vi på en riktigt lyxig och välsmakande lördagsrätt. Ljuvlig kyckling, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kyckling och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris och picklar morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
300 g
Kycklingbröstfilé
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Torka av kyckling med hushållspapper, och krydda med salt och peppar. Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kyckling i mjölet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Lägg över den till ena sida av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en skål.
Rör i morot och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov).
Grovhacka pak choi.

Placera broccoli på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P], när det återstår 7-8 min av kycklingens tillagningstid.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Baka broccoli i 3-4 min, tillsätt pak choi, en skvätt olivolja och en nypa salt, och baka i ytterligare 3-4 min.

Under tiden, vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål, och häll ner i stekpannan som du stekte kött i (utan att först skölja av den).
Koka upp på medelhög värme, och sjud under omrörning tills glaze har tjocknad något, 1-2 min.
Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [½ paket, 2P].

Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp ris på tallrikar, och toppa med broccoli, pak choi och kyckling.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot.