topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig pankoblomkål

Kryddig pankoblomkål

med sesam-sötpotatis och krämig coleslaw

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sesam-sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

½

Lime

25

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

12.5

Ketchup

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40

Sweet chilisås

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

1

Salladslök

250

Broccoli

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)595 kcal
Energi (kJ)2489 kJ
Fett25.54 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater70.35 g
varav socker22.6 g
Protein14.01 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Skär blomkål i små buketter. Halvera lime [1/2 st, 2P].

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Rör sen i blomkål så den täcks. Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks av panering. Lägg över blomkål till en sida av en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

Rosta pommes & blomkål
3

Placera pommes på andra sidan av plåten - använd 2 plåtar till 4P. Blanda dem med lite olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar. Rosta tills blomkål är krispig och pommes är gyllene, 20-25 min. TIPS: Se till att blomkål är väl utspridda.

Blanda sås
4

Blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och resterande sesamfrön i en skål.

Blanda coleslaw
5

Skär salladslök i tunna skivor. Blanda salladsmix, hälften av salladslöken och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp coleslaw, sesam-sötpotatis och kryddig pankoblomkål på tallrikar. Servera resterande sesammajonnäs som dipp. Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av. Strö över resterande salladslök.