HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Pankoblomkål
topBanner
Kryddig pankoblomkål

Kryddig pankoblomkål

med sesam-sötpotatis och krämig coleslaw

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sesam-sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:EnkelUnder 650 kcalVegetarisk
Allergener:ÄggSenapGlutenSesamSoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

½ st

Lime

25 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

12.5 g

Ketchup

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerÄgg, Senap, Gluten, Sesam, Soja)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)595 kcal
Energi (kJ)2489 kJ
Fett25.54 g
varav mättat2.4 g
Kolhydrater70.35 g
varav socker22.6 g
Protein14.01 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Skär blomkål i små buketter. Halvera lime [1/2 st, 2P].

2

Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Rör sen i blomkål så den täcks. Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks av panering. Lägg över blomkål till en sida av en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

3

Placera pommes på andra sidan av plåten - använd 2 plåtar till 4P. Blanda dem med lite olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar. Rosta tills blomkål är krispig och pommes är gyllene, 20-25 min. TIPS: Se till att blomkål är väl utspridda.

4

Blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och resterande sesamfrön i en skål.

5

Skär salladslök i tunna skivor. Blanda salladsmix, hälften av salladslöken och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

6

Lägg upp coleslaw, sesam-sötpotatis och kryddig pankoblomkål på tallrikar. Servera resterande sesammajonnäs som dipp. Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av. Strö över resterande salladslök.