
Kryddig köttfärs
med basmatiris och aprikoschutney
En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar lagar vi en fräsch tomatsallad med koriander och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris, krämig yoghurt, och syrlig aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
250
Nötfärs
2
Tomat
2
Morot
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
4
Goan xacuti
2
Curry-on
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Koriander
1
Röd chili
½
Ingefära
100
Basmatiris
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Instruktioner

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Riv morot (oskalad).

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt morot och lök, och stek i 2 min eller tills de börjar mjukna. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök och stek i 30 s. Tillsätt en skvätt vatten* och sojasås. Stek i 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney.

Finhacka tomat, koriander och chili, och placera dem i en skål. Blanda med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Lägg upp ris i skålar. Lägg upp kryddig köttfärs och tomatsallad i varsin sida av skålen. Ringla över yoghurt och resterande aprikoschutney.