topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig köttfärs

Kryddig köttfärs

med basmatiris och aprikoschutney

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar lagar vi en fräsch tomatsallad med koriander och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris, krämig yoghurt, och syrlig aprikoschutney.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

2

Tomat

2

Morot

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

4

Goan xacuti

2

Curry-on

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Koriander

1

Röd chili

½

Ingefära

100

Basmatiris

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)410 kcal
Energi (kJ)1715 kJ
Fett18.56 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater26.31 g
varav socker31.9 g
Protein30.9 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Riv morot (oskalad).

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt morot och lök, och stek i 2 min eller tills de börjar mjukna. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Smaksätt köttfärs
4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök och stek i 30 s. Tillsätt en skvätt vatten* och sojasås. Stek i 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney. 

Förbered tomatsallad
5

Finhacka tomat, koriander och chili, och placera dem i en skål. Blanda med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Lägg upp kryddig köttfärs och tomatsallad i varsin sida av skålen. Ringla över yoghurt och resterande aprikoschutney.