HelloFresh
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med halloumi, avokado och citrondressing

Vår kryddiga kikärtsallad har precis lagom med hetta för att tina upp dina smaklökar så att de kan njuta fullt ut. Halloumi, couscous, kikärtor och avokado samsas med körsbärstomater i det här vegetariska konstycket som toppas med en nypa färsk, grönsprudlande bladpersilja.

Taggar:VegetariskUnder 30 minuter
Allergener:glutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Kikärtor

2 g

Cajun kryddmix

1 st

Avokado

1 st

Tomat

½ st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

2 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3586 kJ
Energi (kcal)857 kcal
Fett46 g
varav mättat21 g
Kolhydrater62 g
varav socker12 g
Kostfiber14 g
Protein40 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. 

Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på, 8-10 min.

2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Pressa vitlök.

Blanda vitlök, kikärtor, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt i en skål.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en bunke.

3

Tärna tomat. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Skär avokado i 1 cm stora bitar. 

Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja i bunken med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt och peppar* och blanda salladen försiktigt.

4

UPPDATERAD:

Riv 1 tsk citronzest och dela citron i klyftor.

Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt och peppar till en dressing.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Skär halloumi i 0,5 cm tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllenbrun.

6

Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt, en skvätt citronjuice och olivolja.

Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar. Placera halloumiskivorna ovanpå och garnera med persilja. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.

TIPS: En rejäl skvätt god olivolja, en nypa havssalt och färsk mald peppar gör underverk med denna mumsiga sallad.

Smaklig måltid!