HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kikärtssallad
topBanner
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med avokado, halloumi och citrondressing

Allergener:selleriglutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 paket

Kikärtor

200 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

2 dl

Vitlöksklyfta

Halloumi

(Innehållermjölk)

Tomat

Avokado

Rödlök

Bladpersilja

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Citron

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2711.1482 kJ
Energi (kcal)647.98 kcal
Fett27.796 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater52.575 g
varav socker3.7 g
Protein36.625 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på, 8-10 min. 

2

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Pressa vitlök. Blanda vitlök, kikärtor, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en bunke. 

3

Tärna tomat. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Skär avokado i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja* i bunken med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda salladen försiktigt.

4

Riv 1 tsk citronzest och dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt* och peppar* till en dressing. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten. 

5

Skär halloumi i 0,5 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllenbrun.  

6

Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt*, en skvätt citronjuice och olivolja*. Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar. Placera halloumiskivorna ovanpå och garnera med persilja. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.