HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med avokado och citrondressing

Vår kryddiga kikärtsallad har precis lagom med hetta för att tina upp dina smaklökar så att de kan njuta fullt ut. Couscous, kikärtor och avokado samsas med körsbärstomater i det här vegetariska konstycket som toppas med en nypa färsk, grönsprudlande bladpersilja.

Taggar:VegetariskUnder 30 minuter
Allergener:glutensellerimjölk
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Couscous

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Kikärtor

2 g

Cajun kryddmix

1 st

Avokado

200 g

Körsbärstomater

½ st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2255 kJ
Energi (kcal)539 kcal
Fett21 g
varav mättat7 g
Kolhydrater61 g
varav socker11 g
Kostfiber15 g
Protein19 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Laga couscous
Laga couscous
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull.

Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på, 8-10 min.

Fluffa upp sedan upp couscousen med en gaffel och låt svalna.

Rosta kikärtor
Rosta kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda dem med cajun kryddmix (stark!), en skvätt olja och en stor nypa salt.

Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 12-15 min.

VIKTIGT: Cajun kryddmix är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Skär avokado i 1 cm stora bitar.

Blanda tomater, persilja och lök i en bunke tillsammans med en skvätt olja. Smaksätt med en nypa salt och peppar* och blanda salladen.

Laga citrondressing
Laga citrondressing
4

Riv zest från citron [1 tsk | 1 tsk]. Finriv vitlök.

Blanda gräddfil med citronzest [1 tsk | 1 tsk], vitlök, en nypa salt och peppar i en skål.

Dela citron i klyftor.

Blanda kikärtssallad
Blanda kikärtssallad
5

När kikärtorna är klara, rör i dem och couscousen i bunken med grönsakerna. Blanda ordentligt.

Servera
Servera
6

Fördela kikärtssalladen mellan era tallrikar och garnera med persiljablad. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.

TIPS: En rejäl skvätt god olivolja, en nypa havssalt och färsk mald peppar gör underverk med denna mumsiga sallad.

Smaklig måltid!