Kryddig fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig fläskkotlett

Kryddig fläskkotlett

med cajun-orzo och kålsallad

Är det första gången du hör talas om orzo? Det liknar ris, men är faktiskt pasta – bara i miniformat! I kvällens maträtt får den sällskap av cajunkryddor, morot och smör och blir ett perfekt komplement till stekt fläskkotlett. Till det serverar vi en krispig kålsallad med aioli – supersnabbt och supergott!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Kålmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3591 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett43.6 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater106.5 g
varav socker39.9 g
Protein44.1 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och häll tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kött
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött med Jorden runt och salt i 1–2 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda kålsallad
3

Blanda kålmix, aioli, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Rör ner Ay Cajun-ba, morot och smör [2 msk | 4 msk] i färdigkokt orzo och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp orzo, kött och kålsallad på tallrikar.

Toppa kött med gräddfil.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image