Kryddade kycklingstrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddade kycklingstrimlor

Kryddade kycklingstrimlor

med cajunorzo och kålsallad

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, här är nämligen vårt bud på supersnabb mat, som givetvis ändå smakar fantastisk. Har du aldrig hört om orzo? Det är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi kokar orzo med morot och cajunkryddor på under 10 min. Samtidigt steker vi kyckling med ljuvliga kryddor, och gör en snabb sallad med spenat, aioli och förskuren spetskål. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

75 g

Förskuren spetskål

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3628 kJ
Energi (kcal)867 kcal
Fett52.4 g
varav mättat20 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker10.5 g
Protein50.9 g
Salt10.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka orzo i 8-9 min, eller tills "al dente". 

Riv morot (oskalad) grovt.

Rör i morot i kastrullen med orzo när det återstår 5 min av tillagningstiden. Häll sedan av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Jorden runt, kycklingbuljong, vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i 3-4 min, eller tills brynt. 

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1-2 min, eller tills kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
3

Under tiden, skölj spenat. 

Blanda spenat, spetskål [½ påse, 2P], aioli, en nypa salt och peppar i en skål. 

Rör i Ay Cajun-ba och smör [2 msk | 4 msk] i kastrullen med färdig orzo, och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp cajunorzo, kyckling och kålsallad i skålar.

Ringla över yoghurt.