Skip to main content
Kryddade kycklingstrimlor
Kryddade kycklingstrimlor

Kryddade kycklingstrimlor

med cajunorzo och kålsallad

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, här är nämligen vårt bud på supersnabb mat, som givetvis ändå smakar fantastisk. Har du aldrig hört om orzo? Det är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi kokar orzo med morot och cajunkryddor på under 10 min. Samtidigt steker vi kyckling med ljuvliga kryddor, och gör en snabb sallad med spenat, aioli och förskuren spetskål. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Egg
Senf
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

4

Jorden Runt

(Innehåller: Egg, Senf)

4

Kycklingbuljong

180

Orzo

(Innehåller: Gluten, Hvede Kan innehålla spår av: Soja)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Schwefeldioxide und Sulfite)

1

Morot

75

Förskuren spetskål

75

Yoghurt

(Innehåller: Milk)

40

Aioli

(Innehåller: Egg, Senf)

30

Spenat

(Kan innehålla spår av: Sellerie)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

½

Vetemjöl (steg 2)

½

Vatten (steg 2)

2

Smör (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)867 kcal
Energi (kJ)3628 kJ
Fett38.9 g
varav mättat14 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker10.5 g
Protein50.9 g
Salt8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka orzo i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. 

Riv morot (oskalad) grovt.

Rör i morot i kastrullen med orzo när det återstår 5 min av tillagningstiden. Häll sedan av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med Jorden runt, kycklingbuljong, vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i 3-4 min. Vänd kyckling då och då.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1-2 min, tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
3

Under tiden, skölj spenat. 

Blanda spenat, kål [½ paket, 2P], aioli, en nypa salt och peppar i en skål. 

Rör i Ay Cajun-ba och smör [2 msk | 4 msk] i kastrullen med färdig orzo, och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp cajunorzo, kycklingstrimlor och kålsallad i skålar.

Ringla över yoghurt.