Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

med rostade grönsaker och färsk spenat

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Calabresepesto

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett22 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker15 g
Protein24.6 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt.

Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med lite olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15-25 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills krispig.

Tillsätt spenat
4

Under tiden, skölj spenat.

Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto [1/2 paket, 2P] och matlagningsgrädde [½ paket, 2P] i kastrullen med pärlcouscous.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med rostad tomat och riven ost. 

Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.