Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Körsbärstomater
1 st
Zucchini
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Kycklingbuljong
50 g
Prosciutto
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
30 g
Calabresepesto
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
1 tsk
Socker (steg 1)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt.
Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med lite olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 15-25 min, eller tills mjuka.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong och koka upp.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills krispig.
Under tiden, skölj spenat.
Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.
När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto [1/2 paket, 2P] och matlagningsgrädde [½ paket, 2P] i kastrullen med pärlcouscous.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med rostad tomat och riven ost.
Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.