topBanner
Krämig torsk

Krämig torsk

med potatis & vitlöksstekta bönor

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini med mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Allergener:mjölkfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

1 påse

Gräslök

500 g

Potatis

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Haricots verts

1 st

Citron

1 st

Zucchini

Ingår inte i din leverans

1.33 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2231 kJ
Energi (kcal)533 kcal
Fett18 g
varav mättat10 g
Kolhydrater55 g
varav socker11 g
Protein33 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Ansa gröna bönor [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek gröna bönor och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och buljong i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp potatismos, torsk och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.