Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronmosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
1
Gräslök
500
Potatis
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
75
Haricots verts
1
Citron
1
Zucchini
Smör (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Ansa gröna bönor [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek gröna bönor och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.
Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och buljong i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är helt ogenomskinligt.
Lägg upp potatismos, torsk och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.