topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig torsk

Krämig torsk

med citronpotatis & vitlöksstekta bönor

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronmosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

1

Gräslök

500

Potatis

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

75

Haricots verts

1

Citron

1

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)498 kcal
Energi (kJ)2086 kJ
Fett17.44 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater51.18 g
varav socker8.3 g
Protein32.86 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Ansa gröna bönor [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek gröna bönor och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

Blanda gräslökssås
4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och buljong i en skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd fisk försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är helt ogenomskinligt. 

Servera
6

Lägg upp potatismos, torsk och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.