Stekt kyckling i krämig sås brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Vi bryner kycklingfilé och kryddar gräddsåsen med honung, basilika och soja. Det klassiska potatismoset får sällskap av morot och vi serverar kvällens middag med en god och krispig sallad på riven zucchini och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Honung
½ st
Zucchini
300 g
Kycklinginnerfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Basilika
2 st
Morot
Potatis
1 st
Äpple
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och häll tillbaka rotfrukter i kastrullen.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till låg värme och tillsätt honung, matlagningsgrädde och sojasås. Sjud i 8–10 min, till sås har tjocknat och kyckling är genomstekt.
Smaka av med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv zucchini grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda zucchini, äpple, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt olivolja.
Grovhacka basilikablad.
Rör ner basilika i såsen med genomstekt kyckling.
Mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.
Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Lägg upp mos och kyckling på tallrikar.
Servera med sallad.