Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med morotsmos och saftig äppelsallad

Stekt kyckling i krämig sås brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Vi bryner kycklingfilé och kryddar gräddsåsen med honung, basilika och kycklingbuljong. Det klassiska potatismoset får sällskap av morot och vi serverar kvällens middag med en god sallad med äpple, salladsmix och balsamvinäger.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Basilika

2 st

Morot

1 st

Äpple

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

60 g

Salladsmix

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

3 msk

Mjölk (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3000 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett29.3 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker25.3 g
Protein44.6 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka rotfrukter
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och häll tillbaka rotfrukter i kastrullen.

Stek kyckling
2

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till låg värme och tillsätt honung [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud i 2–3 min, till sås har tjocknat och kyckling är genomstekt.  Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt och peppar i en stor skål. Vänd ner salladsmix och äpple precis innan servering.

Tillsätt basilika
4

Grovhacka basilikablad.

Rör ner basilika i såsen med genomstekt kyckling.

Laga mos
5

Mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Servera
6

Lägg upp mos och kyckling på tallrikar.

Servera med sallad.