HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Basilikakyckling
topBanner
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med morotsmos och saftig äppelsallad

Det finns bara en kung i rotfruktsimperiet och det är ju potatisen. Tillsammans med morötter utgör de moset som på ett charmerande sätt kompletterar den basilikakryddade kycklingen. Äppelsalladen binder samman smakerna och gör den kulinariska cirkeln komplett.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

110 g

Zucchini

280 g

Kycklinginnerfilé

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

500 g

Potatis

½ st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Basilika

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

2 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3185.5408 kJ
Energi (kcal)761.3625 kcal
Fett35.5588 g
varav mättat17.1 g
Kolhydrater69.5812 g
varav socker25.4 g
Protein42.1975 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och skär både potatis och morot i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kyckling tills gyllene, 2-3 min. Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, sojasås och honung [1/2 paket, 2P]. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sjud i 8-10 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

3

Grovhacka basilika och rör i den med kycklingen.

4

Riv zucchini [1/2 st, 2P] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Skär äpple i tunna skivor. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda zucchini, äpple, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. 

5

Häll av vattnet från kastrullen när potatis och morot är färdigkokta. Mosa dem med en potatisstöt. Smaksätt med salt* och peppar*, och eventuellt en klick smör* om du önskar.

6

Lägg upp rikligt med mos på tallriken. Toppa med basilikakyckling, krämig sås och frisk zucchini och äppelsallad. Servera med citronklyfta.